Тамара Коблик

На Тернопільщині помер журналіст та письменник Андрій Мельничук

Поховають Андрія Васильовича у рідному селі Сураж. Чин похорону 7 вересня о 10:30 год

Сумна новина надійшла у Шумську громаду. У вічність відійшов наш земляк, талановитий журналіст, письменник Андрій Мельничук. Про це повідомили на сторінці «Громада сіл Сураж та Ходаки» у фейсбуці.

Народився 13 червня 1940 року в селі Сураж Шумського району. Після закінчення десятирічки працював сільським бібліотекарем, а згодом - кореспондентом районної газети.

Із 1961 по 1966 роки навчався в Київському державному університеті імені Т.Г.Шевченка на факультеті журналістики. Школу та університет закінчив із відзнакою. Після отримання диплома працював у республіканській газеті «Радянська Україна» - випусковим, заступником відповідального секретаря.

У 1973 році Андрія Васильовича запросили на посаду старшого викладача факультету журналістики університету, де навчався. Згодом знову повернувся у газету «Радянська Україна» на пост відповідального секретаря.

У жовтні 1991 року правонаступницею цієї газети стала «Демократична Україна», в якій трудився заступником головного редактора - відповідальним секретарем.

3 1998-го і по серпень 2014 p.p. Андрій Васильович Мельничук - заступник редактора, згодом - редактор відділу листів газети «Сільські вісті».

Нагороджений орденом «Знак пошани», Почесною грамотою Верховної Ради України, іншими державними та громадськими відзнаками, Заслужений журналіст України, переможець першого Всеукраїнського фестивалю журналістики. Лауреат літературно-мистецьких премій імені Степана Олійника, Анатолія Москаленка, Миколи Сингаївського.

Поховають Андрія Васильовича у рідному селі Сураж. Чин похорону завтра, 7 вересня, о 10:30 год.

Вічна пам'ять нашому земляку. Дякуємо за яскравий слід що залишиться нащадкам про історію нашого села та за любов до нього, що пронесли через усе своє життя! - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел



Вибір читачів за тиждень

Відео