Ростислав Фук

Верховна рада призначила трьох нових міністрів

Особливі надії заступниця Голови Верховної Ради покладає на якісні зміни та інновації в українській освіті

Конституційною більшістю у понад 300 голосів народні депутати проголосували за призначення трьох нових міністрів. Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Так, Віцепрем'єром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністром цифрової трансформації обрали Михайла Федорова.

Оксена Лісового, директора Малої академії наук, освітянина і добровольця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ призначили Міністром освіти та науки.

Олександр Камишін, донедавна голова правління «Укрзалізниці», який зміг адаптувати і перевести нашу залізницю на військові рейки, став Міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Сподіваємося, що це підсилення дозволить нашій оборонній промисловості краще адаптуватися до умов війни, демонструвати зростання навіть у такий важкий час, створювати нові робочі місця. Особливі надії покладаю на якісні зміни та інновації в українській освіті! Нарешті, освіта стає одним із пріоритетів для Уряду в умовах війни і на період повоєнної відбудови, на чому постійно наполягала весь останній рік, – каже Олена Кондратюк.

За її словами накопичилися багато проблем, які потребують вирішення: нова стратегія розвитку освіти, забезпечення навчальних закладів бомбосховищами, формування державного замовлення на нові критично важливі для країни цивільні спеціальності, такі як «Національна безпека», забезпечення якісної і безперервної освіти для дітей в Україні та за кордоном.

Нагадаємо, 20 березня троє попередніх міністрів на даних посадах написали заяви про відставку.

Фото Верховної ради України

Вибір читачів за тиждень

Відео