Віктор Шумада: «Від Парламенту очікуємо прийняття Закону, який дозволить об'єднати в громаду села довкола Тернополя»

22095442_1555757381129905_1282297267_o

Прийняття відповідних законів спростить процес утворення об’єднаної громади довкола Тернополя.

Про це заявив секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада (БПП «Солідарність») під час роботи форуму «Децентралізаційні стратегії» 29 жовтня 2017 року у своєму вітальному слові.

«Для ефективного завершення реформи децентралізації надзвичайно важлива плідна робота Парламенту восени. Бо і об’єднані територіальні громади, і місто Тернопіль очікують прийняття вкрай потрібних законопроектів про об’єднання громад навколо міст обласного значення та про повсюдність місцевого самоврядування. Це спростить процес утворення об’єднаної громади довкола Тернополя», - написав політик в себе на Фейсбуці.

За його словами, іншим важливим кроком має стати розроблений Урядом та підтриманий Парламентом законопроект про управління землею в межах об’єднаних громад. Це стосується земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які знаходяться за межами населених пунктів.

"Тоді ми уникнемо ситуацій, які мають місце в Тернополі, коли на звернення тернополян з надання дозволу на розробку проекту землеустрою на земельні ділянки в садівничому товаристві «Тернопільське», якими вони фактично користуються роками, але без відповідних документів, отримують безпідставні відмови від тернопільського Держгеокадастру. У відповідях відомство зазначає, мовляв, вільних земельних ділянок немає", - наводить конкретний приклад пан Шумада.

Секретар міськради Тернополя переконаний, що на законодавчому рівні треба забрати повноваження розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту від відомства, яке безпідставно «футболить», в даному випадку, тернополян, та передати майбутній новоутворений громаді.

Вибір читачів за тиждень

Відео