Оксана Бучко

Віддавати зброю поліції закликають тернополян

original-1365605096

Місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів розпочали 1 квітня. Тернополяни можуть віддати у поліцію ці речі, при цьому не несучи кримінальної відповідальності за їх зберігання. 

Про це повідомляє прес-служба нацполіції у Тернопільській області.

Якщо під час місячника здачі громадяни принесуть мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то після оформлення відповідних документів отримають право зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

До слова, під час місячників добровільної здачі зброї 2016 року громадяни добровільно принесли до поліції 556 одиниць зброї та 72 спецзасоба. Упродовж 2017 року працівники поліції Тернопільщини за незаконне зберігання зброї порушили 81 кримінальне провадження, п'ятьох жителів краю притягнули до адміністративної відповідальності за користування мисливською гладкоствольною зброєю без дозволів.

Також поліцейські вилучили 52 одиниці зброї, яка зберігалася в родичів померлих власників. У поліції нагадують, що відповідно до діючого законодавства, впродовж 5 днів родичі власника зброї, який помер, повинні здаватися в органи внутрішніх справ на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо успадкування майна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео