Тамара Коблик

Відійшов у вічність довголітній член СУМу родом з Тернополя Стефан Романів

Вічна пам'ять

Помер довголітній член Спілки Української Молоді, провідний діяч української діаспори родом з Тернополя, перший заступник Президента Світового конгресу українців, голова комісії з визнання Голодомору геноцидом проти українського народу, Голова Проводу ОУН(б) Стефан Романів. Про це повідомляють на сторінці СУМ у фейсбуці.

Небесне Лицарство святого Архистратига Михаїла поповнилося ще одним Великим Українцем – відійшов у Вічність довголітній член Спілки Української Молоді, провідний діяч української діаспори друг Стефан Романів, - йдеться у повідомленні. - Народжений 12 листопада 1955 року в Австралії він відчував нерозривний зв'язок з Батьківським Краєм, яким для нього була Україна. Саме їй він присвятив усе своє життя.

Свої провідницькі якості Стефан виявив у лавах СУМ, де, в різні часи, був головою СУМівського осередку в Мельбурні, очільником Крайової Управи СУМ в Австралії, першим заступником голови Світової Управи СУМ, здобув IV ступінь Виховника, особливе відзначення «Дружинник - Витязь» і статус Почесного члена СУМ в Австралії.

Він завжди був активним  на тих напрямках, які потребували його особливої уваги!

Українська братська школа, шкільна рада, парафія, українська громада у Вікторії, організація «Community Languages Australia», комісія з визнання Голодомору геноцидом проти українського народу, Антиімперський Блок Народів – друг Стефан всюди встигав і був не лише учасником, але мотором, який приводив у рух усі механізми та процеси.

Усміхнений і доброзичливий, внутрішньо зібраний і дисциплінований, рівний у спілкуванні, вимогливий до себе та до тих, хто трудився з ним поруч - взірець працездатності, на яку не впливали ні відстані, ні зміна часових поясів чи пір року, ані довготривалі перельоти, - згадують Стефана у СУМі. - Де б не з'являвся Стефан Романів і з ким би не зустрічався – він завжди був голосом України, її амбасадором та захисником. Це засвідчують його добрі справи та численні інтерв’ю в українській та іноземній пресі.

У одному з них Романів наголосив: «Нам потрібно не допускати ані в собі, ані в інших втоми чи зневіри».

Саме таким – невтомним, вірним, відповідальним, яскравим, послідовним, далекоглядним і глибокодумним, діяльним патріотом України він був, і саме таким залишиться у нашій пам'яті і в наших серцях, - йдеться у повідомленні СУМу.

Фото зі сторінки СУМ у фейсбуці



Вибір читачів за тиждень

Відео