Орест Сарматський

«Відьма» з Тернопільщини, якій у спину кричали – «Каратель», отримала медаль «За відвагу» (фото)

Світлана Луців, медсестра, боєць «Айдару» презентувала свої картини в Українському домі «Перемога» в Тернополі.

Це була досить незвична мистецька імпреза. Автор виставки – боєць 24 окремого штурмового батальйону «Айдар», Світлана Логуш – позивний «Відьма». У перерві між боями Світлана пише картини. Створює їх на ящиках з-під боєприпасів…

unnamed-31
unnamed-31

Відкриваючи виставку, начальник міського управління культури та мистецтв Олександр Смик сказав, що це глибоко символічно, коли така виставка відкривається саме у день Збройних Сил України. Адже експозиція уявно переносить кожного відвідувача цього вернісажу туди, на Схід України, котру захищають мужні люди і серед них - Світлана Логуш та її побратими.

unnamed-25
unnamed-25

- Маю позивний «Відьма». Таке ймення хлопці дали мені, коли я в знак протесту, що мовляв, не можна відповідати на стрільбу з боку агресора, прив’язала до мітли оптичний приціл і пройшлася з цим атрибутом повз начальство. Такий був мій своєрідний протест на команду, яку не сприймала. А щодо самих малюнків, то якось знаходила на це час. Матеріал був – дошки від ящиків з-під боєприпасів. А фарби купляли в місті, куди випадала нагода доїхати із передової. І, хоча заходили в торгівельні заклади із свідомо від’єднаними магазинами від автоматів, все одно, часто чули у спину – «Каратели!». Та нам своє робить. Мусимо вигнати  нечисть із наших земель. А щодо малюнків, то писала своїх побратимів, які чимось відрізнялися від інших – відчайдушністю, певною харизмою, затятістю. Одного із них зобразила навіть у вигляді бувалого кота, із напіввідірваним вухом, із пильними поглядом, готовністю на раптові, непередбачувані дії, - розповіла Світлана.

unnamed-29
unnamed-29

До речі, під час відкриття виставки стало відомо, що картина «Кіт» - це образний портрет командира Світлани Логуш - Михайла Драгана (позивний “Борода”) з «Айдару». Присутнім він розповів про Світлану, про її мужність там, на передовій, про те, як нині служать захисники Вітчизни на передньому краї. А ще бойовий побратим вручив нашій землячці Світлані посвідчення учасника бойових дій та медаль «За відвагу». Виставка Світлани Логуш демонструватиметься в Українському домі «Перемога» упродовж двох тижнів.

unnamed-38
unnamed-38

unnamed-35
unnamed-35

unnamed-37
unnamed-37

unnamed-33
unnamed-33

unnamed-32
unnamed-32

unnamed-30
unnamed-30

unnamed-34
unnamed-34

unnamed-26
unnamed-26

unnamed-27
unnamed-27

unnamed-28
unnamed-28

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео