Олеся Поліщук

Відомі музиканти з Тернопільщини організовують концерт заради порятунку хлопчика

191631785_325847022236127_6244610094305937727_n

Тернопільські музиканти організовують благодійний концерт заради порятунку Арсена Бориса. Дитині поставили діагноз – СМА (спінально-м’язова атрофія).

Як повідомляв «Терен», це генетичне захворювання, яке сковує рухи і не дає можливості повзати, ходити, рухати частинами тіла, а також дихати і ковтати. Один укол може назавжди вилікувати хлопчика, але вартує він 2 300 000 доларів. Для звичайної сім’ї ця сума є непідйомною, тому батьки просять про допомогу усіх небайдужих. Перший мільйон вже зібрано.

Аби допомогти дитині, тепер об’єдналися місцеві музиканти. Вони дадуть благодійний концерт 2 червня у ПК «Березіль». Про це повідомив учасник гурту Los Colorados Ростислав Фук.

- Я не надто сильно розбираюсь в медицині, тим більше в маркетингу, тому не можу зрозуміти до кінця, чому один укол, яким можна врятувати життя однорічної дитинки, може коштувати 2,3 мільйона долярів. З якої планети чи галактики привезений склад тої ампули і чи можна його зробити в земних умовах? Якими напевно цинічними людьми є ті, хто продають ці ліки. Але ми люди прості, тому з пацанами долучаємось, шоб хоч якусь лепту внести бодай своєю «музикою», - написав він у фейсбуці (орфографію та пунктуацію збережено, - ред.)

На сцені виступатиме гурт «Фіра», Гриць Драпак, Василь Хлистун та інші.

Початок благодійного концерту о 18.00.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео