Відомий письменник родом з Тернопільщини презентував інтригуючий роман (фото)

1U3A0440ф

В рамках «Мистецького фестивалю «Ї» прозаїк Іван Байдак, який родом з Тернопільщини, заінтригував своїм новим романом, що увійшов в топ-20 популярних книжок і зараз є хітом продажів.

Іван Байдак – сучасний український письменник-прозаїк, есеїст, журналіст, поет та перекладач. Літератор презентував свою сьому збірку під назвою «Чоловік з моїм іменем». Саме вона розповідає про те, що в кожній людині живе декілька персонажів. Книга про те, що ми можемо бути абсолютно різними, і ці зміни не завжди залежать від нас самих, а наше завдання – прийняти нового себе.

– Сама назва книги підводить до першого питання: а з чиїм іменем?, – розповідає Іван Байдак. – І справа в тому, що ця книга про кожного з нас. Мені здається, що це універсальна інструкція аналізу свого життя. Якось моя подруга, практикуючий психолог, сказала, що прочитати цю книгу – це дорівнює тому ж, що і піти на сеанс психотерапії. Коли ти її читаєш, намагаєшся проводити ті ж самі паралелі, які стаються з кожним героєм. Водночас проводиш внутрішній аналіз з себе.

1U3A0448ф
1U3A0448ф

Наприкінці роману є одна фраза, яка привернула увагу читачів та вимагала пояснення – «Я не маю нічого спільного з людиною, яка написала книгу «Чоловік з моїм іменем»».

– Людина, яка написала цю книгу, жила в моєму тілі рік тому, – пояснює автор. – Я думаю що через півроку я перечитаю книгу і багато з чим не погоджуся. Через деякий час я посперечаюся з  написаними твердженнями. Адже суть цього роману – це те, що ми можемо змінювати погляди на життя.

1U3A0456ф
1U3A0456ф

Фото «Мистецького фестивалю «Ї»

Вибір читачів за тиждень

Відео