«Він дуже багато зробив для України»: Тернопіль попрощався з Героєм Віталієм Дерехом (фото, відео)

Віталій Дерех назавжди у наших серцях. Вічна пам'ять Герою

Тернопільського журналіста, мандрівника, командира протитанкового відділу Віталія Дереха поховали на алеї  Героїв на Микулинецькому кладовищі у Тернополі 2 червня. 

Попрощатися з Героєм прийшли рідні, друзі, колеги-журналісти, пластуни, побратими. Рідним захисника, який загинув за волю і незалежність України вручили Залізний пластовий хрест. 

Нагадаємо, Віталій Дерех загинув 28 травня від вибуху авіабомби під Попасною на Луганщині. 

Герой пройшов Майдан, з 2014 року був у складі «Айдару», воював на Донбасі. 24 лютого, в перший день повномасштабного вторгнення, пішов знову захищати Україну. Віталію було 34 роки... 

На честь молодшого сержанта Віталія Дереха, який загинув, виконуючи бойове завдання назвали розрахунок «Дерех» третього батальйону Першої окремої бригади спеціального призначення. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці бригади. 

Він був з тих, хто не любить, коли про нього говорять, але саме про таких хочеться говорити. Він врятував не одне життя і знищив чимало ворожої техніки. На відео можете побачити одну з останніх успішно ліквідованих цілей розрахунком «Дерех» . Він робив багато для своєї країни і віддав найцінніше - своє життя. Низько схиляємо голову перед тобою, Дерех. Світла пам‘ять, - йдеться у повідомленні побратимів. 

Колектив Терену глибоко сумує за колегою. Щирі співчуття рідним, друзям, побратимам з приводу непоправної втрати. Пам'ятаємо. Вічна пам'ять Герою!
 
 
Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео