Тамара Коблик

У пораненого захисника на передовій виявили тату з віршем тернопільської поетеси (фото)

Боєць з татуюванням «Молитви» від Дзвінки Торохтушко дивом залишився живим після важкого поранення

На тілі пораненого військового лікарі побачили витатуйований вірш тернопільської поетеси Дзвінки Торохтушко. Після складного бою у хлопця не виявили жодного перелому, що схоже на справжнє диво. Боєць впевнений, що його захистила «Молитва» та віра. Надзвичайну історію та фото оприлюднила у фейсбуці волонтерка Оксана Корчинська.

Життя і дива нашого прифронтового стабпункту...

Везуть пораненого, бойові медики повідомляють, що важкий, тяжкі пошкодження і вогнепальні переломи ніг. Медики в протишоковій прискорюють надання допомоги середньому й легкопораненому.

Привозять важкого, перекладаємо, в свідомості, говорить. Лікарі проводять ревізію. Зовні рвані рани і вогнепальні сліпи осколкові нижніх кінцівок, перевіряють живіт і груди, верхні кінцівки. Помічаю на тілі неординарне тату. Команда рентген. Лікарі дивляться результат, здивовані - жодного перелому.

Повідомляємо бійцю чудову новину. Він відповідає, що не сумнівався, бо віра - це знання.

Авторка витатуйованого вірша «Молитва» - тернопільська поетеса, письменниця, журналістка та перекладачка Дзвінка Торохтушко. У коментарях до допису Оксани Корчинської Любов Бурак (справжнє ім'я поетеси - ред.) шукає зв'язок із пораненим бійцем.

Друзі, допоможіть зв'язатись із бійцем із цієї світлини!!! Раптом знаєте - пишіть мені в приват. Дякую! NB сама шокована... - написала письменниця.

Вірш «Молитва» опублікований на сторінці поетеси у Фейсбуці 3 листопада 2014 року – саме тоді йшли запеклі бої за Донецький аеропорт. Цей пост розлетівся сотнями передруків, його надсилали у передачах до захисників України у зону АТО, копіювали читачі та ЗМІ. Вірш «Молитва» можна вважати найбільш впізнаваним твором Дзвінки Торохтушко. У 2017 році вірш став піснею. Автор музики — харківський композитор Б.Севастянов. Сучасна пісенна версія «Молитви» є спільним проєктом гуртів «ТаРута» і «Гайдамаки». Пізніше відбулися зйомки кліпу. Його режисер — тернополянин І. Ясній, він же — співрежисер відомого фільму «Добровольці Божої чоти». Пісню «Молитва» сучасні військові капелани вважають своїм славнем.

Фото зі сторінки Оксани Корчинської у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео