Віра Олександрович

Володимира Зеленського на Тернопільщині попросили зробити рішучий крок (фото)

Облрада

Цілу низку різних звернень до керівництва держави ухвалили на сесії Тернопільської обласної ради 18 серпня.

Один із найцікавіших документів - про позбавлення громадянства України незаконно обраного народного депутата. Зокрема, Президента України Володимира Зеленського просили кардинально вирішити справу Андрія Аксьонова. Врешті у залі знайшлися 47 голосів «за».

Аксьонов
Аксьонов

У тесті звернення, зокрема, йшлося (цитуємо): «…28 березня 2021 року на проміжних виборах народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №50 переміг Аксьонов Андрій Анатолійович. Відповідно до інформації, розміщеної на інтернет-ресурсі «Радіо «Свобода», «За даними «Донбас.Реалії» Служба безпеки України ще до виборів зверталася до Центральної виборчої комісії з інформацією про подвійне громадянство мера Добропілля - Аксьонова А.А.. Як вказував член Центральної виборчої комісії Юрій Мірошниченко: «Не спростовуємо, очевидно, що не спростовуємо. Дійсно, у нас було попередження, інформація певна, зміст її я не можу розкривати, знову ж таки, бо вона була для службового користування і я не маю таких повноважень. Але ви розумієте, в чому є нюанс: нюанс полягає в тому, що ця інформація ніяк не може бути використана ЦВК, тому що ми не є орган реагування на факт наявності або відсутності громадянства. Вимога - не мати громадянства іншої країни не міститься у Виборчому кодексі. І ми не можемо перевіряти або навіть брати до уваги, за своїми повноваженнями, цю інформацію».

Сесія1
Сесія1

У зверненні вказали ще кілька фактів, що, на думку наших депутатів, підтверджують злочинний умисел у діях Андрія Аксьонова. Окрім того, йшлося про те, що через офіційну базу платників податків Росії можна перевірити наявність ідентифікаційного номеру за номером і серією паспорта громадянина Російської Федерації. Мовляв, є підстави вважати, що Андрій Аксьонов після досягнення віку 45 років замінив паспорт громадянина Російської Федерації на новий, оскільки ідентифікаційний код фізичної особи є дійсним. Через це у зверненні висловили таку вимогу: «…Враховуючи наведене, ми, депутати Тернопільської обласної ради, просимо вжити заходи реагування у межах визначених повноважень Президента щодо позбавлення громадянства України незаконно обраного народним депутатом Андрія Анатолійовича Аксьонова, 02.02.1971 року народження».

Сесія2
Сесія2

До речі, на сесії також утворили комісію з питань передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області об’єктів державної форми власності. Цього разу «за» було 43 депутати. Докладніше про це можна ознайомитися за посиланням. Фото з трансляції сесійного засідання на сайті Тернопільської обласної ради 

Вибір читачів за тиждень

Відео