Тамара Коблик

Загинув після Дня народження: на Тернопільщині поховали Героя (фото)

Василь Шаблій пішов на захист України на початку осені минулого року. Своїх 46 років зустрів в боях за Бахмут. Вічна пам'ять

На Тернопільщині провели в останню путь в рідному селі Нестерівці загиблого військового Василя Шаблія. Він виріс тут єдиним сином у своїх батьків. Був добрим столяром і з малечку помагав своїм рідним. Про це повідомили на сторінці Озернянської об'єднаної територіальної громади.

Тато з мамою давно вже померли. Василь жив спершу один, а потім одружився і переїхав жити до коханої в Хмельницьку область.

Василь Шаблій пішов на захист України на початку осені минулого року. Своїх 46 років зустрів в боях за Бахмут. Ворог обірвав життя Героя наступного дня після Дня народження. Його вітали друзі, близькі і рідні у повідомленнях, але він вже їх не читав. Дивився з неба.

Про Василя в Нестерівцях розповідають як про справжнього націоналіста. Він дуже любив Україну, колекціонував різні предмети історії. Його серцю був дуже дорогим червоно-чорний прапор боротьби.

Служив Герой в 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс». Бив ворогів на Донеччині. Там і віддав своє життя за нас, за перемогу України 16 лютого. Залишилися без чоловіка дружина і без батька донечка.

Поховали Героя вчора поруч з Богданом Кокайлом, який загинув у бою теж в Донецької області місяць тому.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Василя Шаблія з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, у Тернополі попрощалися з командиром Сергієм Королем.

Фото зі сторінки Озернянської ОТГ у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео