Анастасія Кисіль

Всіх охочих тернополян запрошують плести маскувальні сітки: куди звертатися (фото, відео)

Тільки за один день люди сплели 200 квадратних метрів сітки. Її вистачить, щоб накрити 7 БТР-ів

До плетіння маскувальних сіток для армії можуть приєднуватися всі охочі тернополяни щодня з 10.00. Організували роботу на історичному факультеті Тернопільського педуніверситету, що розташований на вул. Громницького, 1А (біля «Сільпо» на Дружбі).

Так, 27 лютого понад 200 тернополян знайшли час, щоб допомогти своїй армії. Про це повідомив доцент кафедри історії України та археології університету Володимир Кіцак.

- Наші неймовірні тернополяни сьогодні сплели 200 квадратних метрів маскувальної сітки. Ще 7 БТР-ів наших ангелів буде накрито, - написав викладач.

Тернополяни, які прийшли плести маскувальні сітки 27 лютого

- Найперше хочу подякувати всім, хто допомагав: сітками, тканиною, матеріалом, інструментами, харчуванням, коштами, перевезенням та головне - руками. Ви всі неймовірно круті! - додає громадський діяч, студент історичного факультету Назар Мельничук.

Тернополянки з гарним настроєм допомагають армії

За його словами, станом на 28 лютого, не вистачає допомоги волонтерів, також потрібні тканина та сітки. Приносити це все можна на історичний факультет упродовж дня. Інформацію щодо маскувальних сіток можна дізнаватися на сторінках Володимира Кіцака та Назара Мельничука.

Як працюють небайдужі тернополяни дивіться на відео.

 

Маскувальною сіткою накрили автомобіль, щоб показати, наскільки надійно вона може сховати

Для тих, хто хоче зібратись  в іншому місці та почати плести маскувальні сітки, Володимир Кіцак зняв відеоуроки. Перший ролик про те, як встановити каркас для маскувальної сітки.

У другому відео, Володимир Кічак показує як натягувати сітку.

 

Крайнім етапом роботи є плетіння маскувальної сітки.

 

Фото, відео Володимира Кіцака та Назара Мельничука

Вибір читачів за тиждень

Відео