Орест Сарматський

Виробники винайшли новий сорт яблук (Агроновини)

0901 (Copy)

Виробник з Хімачал-Прадеш розробив самозапилювальний сорт яблук, який не вимагає тривалих годин охолодження для цвітіння та закріплення плодів. 

Цей сорт поширився на рівнинні, тропічні та субтропічні райони в різних частинах Індії, де температура влітку може сягати 40-45 ° C. Комерційне вирощування цього сорту яблук було розпочато в Маніпурі, штат Джамму, низинні райони Хімачал-Прадеш, Карнатака Чхаттісгарх і Телангана.

На сьогодні фруктове господарство розширено до 23 штатів та сусідніх територій.

Харіман Шарма, виробник зі штату Хімачал-Прадеш, – який розробив інноваційний сорт яблук HRMN 99, став джерелом натхнення для тисяч фермерів.

Найцікавіша частина його фермерської практики полягає в тому, що він може вирощувати яблука разом з манго на одній і тій же галузці.

За розмірами плід більший порівняно з іншими сортами, з дуже м’якою, солодкою та соковитою м’якоттю.

Джерело: agronews.ua

В Україні масово продають фальсифікат курятини

В Україні близько 40% м’яса на прилавках – фальсифікат і неякісна продукція

Для курятини, яка через ціни традиційно популярна, найчастіше порушення стосуються: використання антибіотиків у великих кількостях: повторної заморозки продукції, порушення термінів зберігання.

Щоб правильно вибрати м’ясо, потрібно звернути увагу на упаковку, а також уважно розглянути саму продукцію. Існує два типи класифікації тушок птиці та їх частин – А та Б (В – англ.).

Відповідно до класифікації м’ясо має бути: чистим (без бруду та крові), без стороннього запаху, без серйозних ударів та поламаних кісток. Пакування ціле, без пошкоджень.

Тушки класу А мають додатково відповідати таким критеріям: мати добре розвинену, правильної форми, м’ясисту грудинку та м’ясисті ніжки; мати нормальний шар жиру; допускається незначна кількість пір’я; допускається слабке почервоніння на кінцівках крил чи відсутність кінцівки крила; на заморожених чи швидкозаморожених не допускається наявність морозоопіків.

Якщо птиця продається як свіжа, вона не повинна мати жодних ознак попереднього охолодження чи заморожування.

Джерело: agronews.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео