Орест Сарматський

Вирощування перепілок набирає популярності через стійкість до хвороб – думка (Агроновини) 

0501 (Copy)

Наразі перепілка є найстійкішим видом птиці до хвороб і технологічних параметрів утримання. Так вважають на фермерському господарстві «Миколай», що у с. Барашівка Житомирської обл., де вирощуються 3 види перепілок.

Про це повідомляє kurkul.com.

Загалом на фермі утримуються 74 тисячі птахів. Серед них техаська біла перепілка несе близько 280 яєць у рік.

Окрім того, там є маньчжурська золотиста і японська яйценосна перепілки.

На фермі доглядають за перепілками з першого дня їх життя, коли пташенята важать 8,5 г. Згодом вони дорослішають і птахів сортують та відправляють на клітково-батарейний тип утримання, де їх годують та напувають завдяки автоматизованій системі.

Сідала для перепілок в клітці розташовані під нахилом, тому яйця відразу потрапляють у контейнери, з яких їх вночі забирають. Потім їх на 18 діб поміщають в інкубатор.

Директор фермерського господарства Микола Кузьменко зазначає, що попит на перепілок та їх яйця зростає. До того ж перепелині яйця поживніші за курячі й не можуть бути заражені сальмонельозом.

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Фермерів позбавляють ліцензії на зберігання пального

Українська Державна податкова служба України втричі перевищила показник перевірок ліцензій на зберігання пального та масово позбавляє фермерів ліцензій.

Про це написав Голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник на своїй сторінці у Facebook. 

За його словами з майже 27 тис. виданих ліцензій на зберігання пального для власних потреб, провели 2435 перевірок. При цьому встановили 404 факти зберігання пального без ліцензії та анулювали 267 дозвільних документів і переважно це сільгосппідприємства та фермерські господарства.

– Чи це достовірна інформація, чи масштаби більші – сказати не можемо. При цьому детальної інформації про виписані штрафи, навіть попри запити, податкова воліє не надавати. Так само поза статистикою залишились ті, хто відкупився по-чорному, – розповів Іван Слободяник.

Він додав, що наразі Роман Лещенко ініціює робочу групу з аграріями, Міністерством фінансів України та Податковою, щоб вирішити кризу з ліцензуванням зберігання пального.

Конгрес Фермерів також вимагатиме скасування штрафів за несвоєчасне отримання ліцензії плюс запровадження норм витрат палива на гектар, при яких перевірки мають бути скасовані.

– Нагадую, що коли запроваджували ліцензування зберігання пального для власних потреб, ДПСУ обіцяла не чіпати аграріїв. Хоча всі прекрасно розуміли, що встояти перед спокусою покошмарити перевірками і півмільйонними штрафами фермерів податківцям буде важко, – написав Іван Слободяник.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео