Тамара Коблик

Вже є новий графік відключення світла на Тернопільщині

Виходячи зі стану в електромережі країни та свідомого використання електроенергії споживачами, тривалість обмежень може бути менша

світло

Дозволена величина потужності, доведена НЕК «Укренерго» на 3 грудня для нашої області, все ще залишається на недостатньому рівні для забезпечення зменшення перерв в обмеженні електропостачання.

Про це повідомили в «Тернопільобленерго».

Тому сьогодні, 03 грудня, на Тернопільщині продовжують застосовуватись стабілізаційні обмеження електроенергії 4 через 8 годин (4 години електроенергія буде, а 8 годин ні). Як і в попередні дні, всі групи споживачів в  даному графіку ті ж самі, лише змінено період обмеження електропостачання, тобто інший порядок вимкнення груп.

Примітка:

  • Даний графік розроблено ВАТ «Тернопільобленерго» з метою стабілізації забезпечення електропостачання споживачів Тернопільської області та застосовується для дотримання доведених НЕК “Укренерго” лімітів споживання електричної енергії для Тернопільської області з метою збалансування енергосистеми України.
  • У разі гострої необхідності, ВАТ «Тернопільобленерго» буде застосовувати вимкнення електропостачання споживачів Тернопільської області і в поза зазначені години вказані у цьому графіку. Також, у разі відсутності потреби, у зазначені години вимкнення електропостачання споживачів не будуть застосовуватися.
  • Під час повітряної тривоги, працівники компанії не можуть перебувати на енергооб’єктах, це теж може збільшити перерву в електропостачанні.
  • Даний графік, зважаючи на технологію процесу з розподілу електричної енергії в межах Тернопільської області, а також на географічне розташування електричних мереж та їхніх електричних з’єднань між собою, не забезпечує рівномірного та циклічного вимкнення всіх споживачів.
  • Якщо вулиця повторюється в обох групах це означає, що відключення буде стосуватись різних будинків однієї вулиці.
  • Вимкнення, згідно даного графіку, не застосовуватиметься до об’єктів критичної інфраструктури.

Енергетики наголошують, що даний стабілізаційний графік погодинних вимкнень електричної енергії споживачам буде діяти у тому випадку якщо не виникатиме дисбалансу в енергосистемі країни, в іншому випадку запроваджуються аварійні відключення, попередити про які заздалегідь неможливо.

Вказаний час відключень може збільшуватись, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб’єктів для проведення перемикань. Окрім цього, у час повітряної тривоги працівники компанії не можуть перебувати на енергооб’єктах, це теж може збільшити перерву в електропостачанні.

Виходячи зі стану в електромережі країни та свідомого використання електроенергії споживачами, тривалість обмежень може бути менша.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео