Тамара Коблик

Невтішний прогноз: протягом зими неможливо повністю відновити енергосистему України

За словами нардепа Андрія Геруса, Україна поки що ремонтує енергетичні об'єкти власними силами

Повністю відновити енергосистему України протягом зими буде неможливо. Про це заявив голова комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус, повідомляє пресслужба Апарату ВР.

Обладнання, яке знаходиться на складах у наших європейських партнерів, вже їде в Україну, його швидко передають. Однак протягом цієї зими відновити всі пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури неможливо. Українська енергосистема знаходиться під постійними обстрілами російських окупантів, в Європі немає такої кількості обладнання, яке вимагає Україна, для його виготовлення необхідно не менше шести місяців, - підкреслив він.

Російська атака на енергосистему України

23 листопада росія вкотре здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ, ТЕС та електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях.

Багато регіонів залишилися без електро-, водо-, теплопостачання та зв'язку. Найгірша ситуація склалася у Києві та Одеській області.

Через пошкодження енергетичних об'єктів виник дефіцит електроенергії, у зв'язку з цим у регіонах запроваджено аварійні відключення електроенергії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео