Ростислав Фук

Вже прокинувся бабак Вікентій: що це означає (відео)

День бабака відзначають на Стрітення - тваринку будять із зимової сплячки та намагаються прогнозувати прихід весни за її поведінкою

Під Києвом на території зоопарку «12 місяців», раніше терміну прокинувся бабак Вікентій. Про передчасне пробудження бабака 28 січня повідомляє ТСН у своєму сюжеті.

День бабака відзначають на Стрітення - тваринку будять із зимової сплячки та намагаються прогнозувати прихід весни за її поведінкою.

Журналісти дізналися від працівників зоопарку, що з поведінки Вікентія можна робити прогнози – «він виліз і не злякався своєї тіні».

Прокинувся він буквально кілька днів тому, чи буде лягати знову - незрозуміло… Бабак просто вийшов зі свого будиночка, почав прогулюватися вольєром, - зазначається у сюжеті.

Згідно з прикметами, якщо 2 лютого тварина вилізла з нори й злякалася власної тіні, то ще довго триватиме зима.

На думку одного із працівників зоопарку, раннє пробудження бабака більше пов'язане з погодною ситуацією в Україні, ніж з війною.

Я думаю, що це більше зав'язано на кліматі. На самих перепадах температурних. Немає стабільного мінуса - вдень температура може змінитися від +5 до -10 вночі. І от ці ось такі коливання, напевно, більш не дають йому спати, - сказав Сергій Бурч.

Читайте також: Якою буде погода на початку лютого

Фото з відкритих джерел, відео ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео