Ростислав Фук

Як ексгравець тернопільської «Ниви» виявився причетним до скандалу з вечіркою у Києві

Магомед Мамешев отримав повістку у військкомат разом з п'ятьма учасниками вечірки, проте свою причетність до цієї події заперечує

Ексгравець тернопільської «Ниви» Магомед Мамешев виявився причетним до скандалу з «п'яною» вечіркою у Києві, на якій юнаки вживали алкоголь, йморівно наркотики, кривдили та принижували дівчат, після чого публікували відео в мережі та месенджери.  Двом організаторам вечірки вручили підозру, а ще шістьом – повістку у військкомат, яку отримав у тому числі і 21-річний Мамешев.

Про те, як опинився у квартирі, де відбувалася вечірка, колишній нападник тернопільської «Ниви» Магомед Мамешев розповів у інтерв’ю fanday.net. Він заперечив свою причетність до скандального інциденту. 

За словами футболіста, з організатором вечірок він познайомився через спільних знайомих. Хотів у нього замовити рекламу в інстаграм свого кафе узбецької кухні, яке вони з батьком відкрили у Києві.

1 лютого він мені дзвонить і каже: «Незнайомий бородатий чоловік ломиться до мене у двері. Мабуть, якийсь бандит хоче мене побити. Приїдь, допоможи. Підніми нагору охоронця, бо я боюся вийти». Я погодився, бо був недалеко. Приїхав. Дивлюся, поряд з охоронцем стоїть якийсь чоловік. Вони разом зі мною зайшли до ліфта. Той чоловік натискає кнопку 14-го поверху, там, де живе Андрій. Я одразу запідозрив щось недобре. Тільки я вийшов із ліфта, він мене хапає під руку, підскакують ще двоє, як виявилося, це були оперативники у цивільному. Я їм пояснив ситуацію, що бачив цього Андрія один раз у житті, ні на яких його відео мене немає, бо я там ніколи не був присутнім, - каже Магомед Мамешев.

Як розповів, правоохоронцям потрібно було потрапити до квартири підозрюваного, на цей момент уже велася оперативна зйомка. Оперативники показали ухвалу про обшук:

Я зателефонував до Андрія і сказав, щоб він відчинив двері, бо тут стоять поліцейські, а не бандити, як він думав. Іншими словами, це я допоміг правоохоронцям увійти туди. Після того, як вони зайшли, зачитали права та почали складати протокол, я запитав: «Мені можна йти?». Вони кажуть: «Якщо ти вже на камеру потрапив, то треба залишитися. По-іншому ніяк». Тут під’їжджають працівники військкомату. Оперативник вказує на мене військовому і каже: «Цей хлопець не до чого, ми розібралися. Йому можеш навіть повістку не виписувати».

Проте, каже Мамешев, йому виписали повістку і сфотографували його:

Але я попросив, щоби фото зі мною нікуди не виставляли, бо я до цієї справи не маю жодного відношення, оперативник підтвердив. Військком погодився. А наступного дня у мережі з'явилася моя фотографія.

Директор тернопільської «Ниви» Андрій Тихий у інтерв'ю fanday.net схарактеризував Магомета Мемешева так:

Краще б він займався футболом. Пробув він у нас недовго, виходив кілька разів на заміну, але програв конкуренцію решті футболістів. Він не тягнув першу лігу, тому ми вирішили відпустити його, щоб він спробував себе, можливо, у нижчому дивізіоні. Наприкінці 2021 року ми з ним розірвали контракт без проблем, попрощалися і більше не спілкувалися. Навіть не знаю, де він зараз. Нічого про нього, як про людину, сказати не можу. У колективі він поводився нормально, нічим не виділявся, але був хлопцем з характером.

На запитання, що робитиме з повісткою, Мамешев відповів, що піде у військкомат. У нього є відстрочка, тому що навчається на третьому курсі в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті.

На запитання, що робитиме з повісткою, Мамешев відповів, що піде у військкомат

Читайте також: Сама НЕ винна: чому суспільство толерує насильство над жінками і як цьому протистояти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео