Дарія Шевченко

Як перевірити тернополянам, чи не підроблений техпаспорт 

53582182_389873385146809_5318312742547881984_n

Останнім часом працівники поліції виявляють автомобілі із підробленими документами чи перебитими VIN-кодами. Методи шахрайства із техпаспортом бувають різними.

- Трапляються випадки, що номерний знак автомобіля та техпаспорт співпадають, але номер кузова інший. Часто під дані техпаспорта перебивають номер кузова. Інколи все співпадає з техпаспортом, в тому числі номер кузова, проте автомобіль відсутній в базі МВС. Під одними документи може їздити і два, і три, і чотири автомобілі. І тільки один з таких автомобілів легальний, - пише «Дорожній адвокат».

МВС вирішило розв'язати питання шахрайства іншим способом. З 2013 року кожен власник автомобіля може перевірити чи зареєстрований його транспортний засіб. Тут усі бажаючі, ввівши дані техпаспорту,  можуть дізнатись, що з таким саме номером і серією документ видавався.

Якщо ви захочете придбати автомобіль, то здійснити це безпечніше через переоформлення у сервісному центрі МВС. Тут одразу ви отримаєте офіційне підтвердження про легальність автомобіля та захистите себе від кримінальної відповідальності й втрати автомобіля.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео