Оксана Мацьопа

Як працює «Шлюб онлайн» у застосунку Дія

Сервіс дозволяє громадянам України одружуватися незалежно від місця перебування на території країни

Послуга “Шлюб онлайн” вже запрацювала в застосунку Дія. Це революційний сервіс, що дозволить громадянам України одружуватися незалежно від місця перебування на території країни. Детальніше про послугу під час брифінгу розповів виконувач обов'язків директора департаменту цифрової трансформації Тернопільської ОВА Сергій Вербовий.

Особливо важливою ця послуга є для наших військових, які тепер можуть одружуватися навіть на передовій. Всі документи підтягуються автоматично, якщо є в реєстрі. Для повноцінного користування всіма послугами переконайтеся, що використовуєте оновлену версію Дії, — розповідає Сергій Вербовий.

 

Виконувач обов'язків директора департаменту цифрової трансформації Тернопільської ОВА Сергій Вербовий Фото: Тернопільська ОВА

 

Скористатись послугою “Шлюб онлайн” можна якщо ви:
  • повнолітній громадянин України;
  • маєте верифікований податковий номер;
  • не перебуваєте в іншому шлюбі;
  • маєте ID-картку чи закордонний паспорт у Дії;
  • розлучені — про це мають бути дані в реєстрі ДРАЦС.
 
Після успішного подання заяви, цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в Дію. А фізичний документ можна замовити доставкою або забрати у відділенні Укрпошти.
 
Крім того, в застосунку Дія з’явилися нові документи — тепер доступні свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміна імені.

Вибір читачів за тиждень

Відео