Оксана Бучко

Як тернополянам отримати співфінансування на найкращу освіту в світі

kanada
  • Канадську освіту вважають однією з найкращих у світі. Та вступ в університети країни для тернопільських учнів буде нелегким процесом, до якого треба готуватись хоча б з 10-го класу. Талановитим щасливчикам може випасти можливість отримувати стипендію у розмірі 1000$.

Таку опцію для українців розпочинають, до прикладу, в Lambton college із прийому на зиму 2020 року. Кандидати повинні продемонструвати академічну успішність і гарне володіння англійською мовою, представивши один з наступних тестових балів, виконаних за останні два роки: академічний IELTS 7,0 мінімум; TOEFL iBT з мінімальним загальним балом 94. Вони вступають до Lambton College на академічну програму тривалістю два роки або довше. Для отримання стипендії також треба підтримувати мінімальний сукупний середній бал 3,0 протягом перших двох семестрів академічного навчання, пояснюють на osvita.ua.

Після закінчення навчання студенти отримують відкритий дозвіл на роботу в Канаді на термін, який можна порівняти з терміном навчання, але не більше 3 років.

Загалом Канада пропонує платні програми навчання для усіх студентів. Стипендіальні програми можна отримати лише у деяких закладах.

Про те, скільки студентів зможуть навчатись безкоштовно в Тернополі, читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео