Олег Снітовський

У Тернополі за «два кліки» можна дізнатися те, на що колись треба було витратити дуже багато часу (фоторепортаж)

сервісний центр МВС1

Одразу дві дуже корисних послуги ввів останнім часом Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України.

Як розповів нашому кореспонденту начальник регіонального сервісного центру МВС України в Тернопільській області Святослав Вишневський, йдеться, передусім, про новий електронний сервіс – «Перевірка посвідчення водія».

01 (Copy)
01 (Copy)

- Таке нововведення дозволить кожному та відповідним зацікавленим установам за серією і номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії. Така послуга буде корисною під час обміну українського посвідчення водія на водійські посвідчення інших країн. Функція легка у використанні.

03 (Copy)
03 (Copy)

02 (Copy)
02 (Copy)

Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідні поля. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з’явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних. Сервіс дозволяє перевіряти посвідчення водія, видані після 2013 року, - розповів Святослав Вишневський.

04 (Copy)
04 (Copy)

05 (Copy)
05 (Copy)

За його словами, такий сервіс буде корисним і для бізнесу. Адже відтепер у «два кліки» можна самостійно перевірити чинність посвідчення водія та відкриті категорії під час найму працівників на роботу або під час здачі автівки в оренду.

Крім того, на сайті Головного сервісного центру МВС з’явився ще один новий електронний сервіс – «Перевірка свідоцтва про допущення транспортного засобу до перевезення небезпечних вантажів» (ДОПНВ).

06 (Copy)
06 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

За функціоналом він аналогічний сервісу «Перевірка посвідчення водія» – у два кліки дозволяє за номером та серією документа перевірити факт його видачі, переглянути класи небезпечних речовин, дозволених до перевезення водію, визначити допустимі види перевезення цих речовин, впевнитися, що документ не протермінований.

08 (Copy)
08 (Copy)

Головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС України в Тернопільській області Василь Барановський каже, що коли за результатами перевірки інформація про свідоцтво ДОПНВ не знайдена, можна звернутися у довільній формі на електронну адресу Центу info@hsc.gov.ua.

09 (Copy)
09 (Copy)

Узагалі, щодо надання послуг у сервісному центрі, то за словами Василя Барановського, вони здійснюється тільки за попереднім особистим записом, який можливий онлайн, через функціонал, що розміщений на сайті, або за номерами телефону регіонального сервісного центру МВС в області.

сервісний центр МВС
сервісний центр МВС

фото10 (Copy)
фото10 (Copy)

Зрештою, отримати додаткову інформацію та консультацію можна за номером (0352) 519140 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук- сторінці Регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області, який знаходиться за адресою: Тернопільський район с. Підгородне, вулиця Стрийська 5.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео