Тамара Коблик

Як відрізнити солодкі мандарини від кислих

В грудні починається сезон мандаринів та інших цитрусових. Як обрати правильний та найсолодший фрукт

У грудні, мандарини – це найпопулярніші фрукти. Без них важко уявити новорічні свята, включно з Різдвом та Святим Миколаєм. Саме мандарини надають неповторну атмосферу цим зимовим святам. Мабуть, немає будинку, де б їх не їли зараз. Отже, як вибрати хороші солодкі мандарини, а не кислі, які можуть зіпсувати враження. Про це пише Comments.ua.

Як розпізнати солодкі та соковиті мандарини в магазині? Існує кілька способів. Завдяки їм ви більше ніколи не купите кислі та несмачні мандарини.

Вибирайте тільки мандарини інтенсивного оранжевого кольору. Бліді, жовті або навіть зеленуваті навряд чи будуть смачними. Шкірка не повинна бути дуже товстою у цього фрукта. Але будьте обережні, якщо вона дуже тонка, то мандарини важко очистити від шкірки.

Мандарини можна зважити в руці. Якщо фрукт помітно важкий, це хороший знак. У ньому багато соку. Ідеально стиглі фрукти також мають приємний і виразний аромат.

Чим округліша форма, тим більше шансів, що вони будуть солодкими та смачними. Краще уникати сплющених плодів. Хороші мандарини м'які, але пружні. Не варто брати жорсткі або дуже м'які мандарини. І пам'ятаймо, що будь-який вид пошкоджень теж впливає на якість купованого плоду. Наприклад, темна пляма біля місця, де висів плід — це сигнал про те, що він пролежав занадто довго.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео