Як зберегти ментальне здоров’я під час війни (відео)

Як допомогти собі у разі сильного стресу? Як родичам екологічно спілкуватися з військовими? Коли звертатися за допомогою до психотерапевта?  

Згідно з останніми даними «Українського інституту майбутнього» до 44% українців відчувають небезпеку всюди, навіть поза межами домівки — на роботі, у громадських місцях та закладах. Серед респондентів 82% вживають алкогольні напої, аби заспокоїтися. Аудит послуг психічного здоров’я в системі Міністерства оборони України показав, що тривожні розлади трапляються серед військових удвічі частіше в порівнянні з рештою населення.

Як екологічно спілкуватися з військовими родичами, як антидепресанти та психотерапія допомагають впоратися з тривожністю та як зберегти ментальне здоров’я під час війни — про це в інтерв’ю Терену розповіли тернопільські психіатри Олена Смашна та Богдан Левицький. Нейроклініка, в якій працюють лікарі, є першою на Тернопільщині, яку внесено в український реєстр постачальників послуг з психологічної реабілітації для ветеранів і членів їхніх сімей.  

Детальніше - на відео. 


Читайте також: Як говорити з дитиною про війну: поради психологині.

Фото і відео Євгенії Овчиннікової  

Матеріал написаний за підтримки ГО “Інститут масової інформації", що реалізує проєкт “Підтримка активних громадян під тиском в Україні” за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео