Віра Олександрович

Тернопільщина: як зекономити час і швидко впоратися зі звітами?

Електронкою

Власниками ключів електронного цифрового підпису від початку цього року стали майже 6,5 тисячі платників податків Тернопільщини.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Із початку року за безкоштовними посиленими сертифікатами відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізосіб-підприємців і громадян до працівників сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України, що у Тернополі, звернулися 6 тис. 448 платників податків, - уточнили у податковій.

Варто нагадати, що електронний цифровий підпис (ЕЦП) дає можливість платникам податків оптимізувати процедуру подачі звітів, швидко і без перешкод звітувати до податкових, митних органів не витрачаючи свій час, замовляти довідки тощо.

- Тому серед основних переваг подання звітності в електронному вигляді доречно виокремити економію робочого часу і коштів на придбання бланків звітності, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на черги при поданні звітності тощо, - стверджують у податковій.

Щоб розпочати подання податкової звітності в електронній формі, платнику податків необхідно укласти Договір «Про визнання електронних документів» із контролюючими органами.

- Такий договір укладають в електронному вигляді за допомогою обраного платником податків програмного забезпечення (онлайн-сервісу) для підписання та подання електронної звітності. – продовжують у податковій.

З інформацію про безкоштовне програмне забезпечення, яке можна використовувати при формуванні і підписанні звітності, та із повним переліком необхідних реєстраційних документів (зразками їх заповнення) для кожної категорії платників податків та іншою корисною інформацією можна ознайомитися на офіційному сайті АЦСК ІДД ДФС України - acskidd.gov.ua.

Довідка. Отримати ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно у секторі реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС України, що у приміщенні Центру обслуговування платників при Тернопільській  об’єднаній ДПІ. Переглянути і завантажити актуальні форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису можна у розділі «Реєстрація користувачів» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео