Ростислав Фук

Яка каша є найшкідливішою і чому її радять виключити з раціону харчування

У цій каші мало клітковини, що знижує її поживну цінність у порівнянні з іншими видами круп

Каші входять до раціону харчування більшості українців, але не всі вони корисні для організму. Названо найшкідливішу кашу, вживання якої краще обмежити. Про це повідомляє lifestyle.today.ua, пише agronews.ua.

Виявляється, найменш корисною для здоров’я є кукурудзяна каша. У ній багато вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на стан шкіри, волосся та зубів, а також на роботу нервової системи. Водночас вона містить дуже багато глюкози – простого вуглеводу.

Організм швидко засвоює такий продукт, а це призводить до різкого стрибка рівня цукру в крові. У великій кількості виділяється інсулін та накопичуються жирові відкладення. Люди, які часто їдять таку кашу, часто страждають від зайвої ваги.

Діабетикам не можна їсти її через високий глікемічний індекс. Значний рівень цукру в каші також погіршує функції підшлункової залози та збільшує ризик розвитку серцево-судинних хвороб.

Кукурудзяна каша – алергенний продукт, тому багатьом краще відмовитися від неї.

Регулярне вживання кукурудзяної каші призводить до посилення перистальтики кишківника, у людини може боліти шлунок. Люди, які страждають від проблем із шлунково-кишковим трактом, не слід вживати такий гарнір.

У цій каші мало клітковини, що знижує її поживну цінність у порівнянні з іншими видами круп.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео