Оксана Бучко

Які предмети не варто упустити тернополянам для здачі ЗНО?

Тернополяни, які хочуть мати широкі можливості для вступу до вишів, повинні знати оптимальний перелік предметів. Очевидно, краще у цьому випадку разом із українською мовою здати українську літературу.

Учасники, які складатимуть ЗНО з української мови і літератури, зможуть скористатися своїм результатом і для вступу на спеціальності, які вимагають бали лише з української мови. А ось результат ЗНО з української мови не можна використати замість результату з літератури.

Про ці деталі пишуть у групі «Освіта-ІНФО».

А щоб вступити на магістратуру медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань, потрібно буде на спеціальність «Біомедична інженерія» скласти  біологію й на вибір: історію України або математику/іноземну мову/географію/фізику/хімію; на спеціальність «Ветеринарна медицина» вимагає біологію або хімію та математику або фізику.

Для вступників на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра необхідно отримати результати ЗНО із двох предметів: українська мова або українська література та математика або історія України. Також потрібно скласти фахове випробування в закладі освіти.

Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати із двох конкурсних предметів: українська мова або українська література та предмет ЗНО з переліку, затвердженого МОН.

Ті, хто планує опанувати мистецькі спеціальності, повинні як другий предмет пройти у закладі освіти творчий конкурс.

Нагадаємо, триває реєстрація на основну сесію ЗНО-2022.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео