Тамара Коблик

Які яйця корисніші – коричневі чи білі

Курячі яйця рекомендовано їсти якомога частіше, бо це безцінне джерело найкорисніших речовин для нашого організму

А ви знали, що курячі яйця містять понад сто корисних речовин? Тому їх можна назвати справжнім суперфудом, до того ж доволі недорогим. Про це пише ТСН.

Лікарі зазначають, що яйця обов’язково мають бути у щоденному раціоні кожного з нас. А все тому, що продукт містить вітаміни, мінерали й корисні сполуки, які підтримують біохімічні процеси нашого організму. Напевно, кожен з нас хоч раз замислювався про те, які яйця корисніші – білі чи коричневі. Медики дають однозначну відповідь на це запитання.

Яка користь курячих яєць для здоров’я людини:

  • Налагоджують роботу мозку. Яйця містять лецитин – сполуку, яка покращує циркуляцію крові в судинах мозку. Тому вчені рекомендують обов’язково їсти продукт, щоб нівелювати ризики появи хвороби Альцгеймера та деменції.
  • Зміцнюють кісткову тканину. Курячі яйця – це потужне джерело вітаміну D, який сприяє засвоєнню кальцію. А цей мінерал зміцнює зуби, кістки, волосся та нігті.
  • Потужне джерело білка. Він є будівельним матеріалом м’язової тканини нашого організму. Білок курячих яєць засвоюється значно краще, ніж той, який міститься у м’ясі та молоці. Тому його можна вважати значно ціннішим.
  • Роблять шкіру еластичною та пружною. У жовтках курячих яєць міститься холін – речовина, яка сприяє синтезу колагену, що робить нашу шкіру пружною і гладенькою.
  • Покращують зір. Завдяки вмісту лютеїну та зеаксантину курячі яйця сприяють гостроті зору та нівелюють ризик виникнення катаракти.

Побутує думка, що коричневі яйця значно корисніші, ніж білі, втім, лікарі не погоджуються з таким твердженням. Медики наголошують на тому, що корисні властивості білих і коричневих курячих яєць однакові. Продукт різниться лише кольором шкаралупи.

Колір яєць залежить від кольору пір’я курки. Коричневі яйця несуть курки з темним пір’ям, білі – з білим оперенням. Користь яєць радше залежатиме від того, чим годують курей і в яких умовах вони живуть, а колір шкаралупи жодного значення не має.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео