Віра Олександрович

«Якщо не боротимемося, як Ярослав Стецько, то втратимо все» - Любомир Крупа (фото, відео)

Стецько_п

Лише 53 вояки ОУН-УПА нині проживають у Тернополі. Торік їх було 76. Героїв стає все менше, а тому ми ще мусимо встигнути віддати їм належну славу.

Саме про це йшлося сьогодні, 19 січня, на бульварі Тараса Шевченка під час урочистостей, присвячених 105-й річниці від дня народження активного діяча ОУН, уродженця Тернопільщини Ярослава Стецька. Першими слово надали все чесним отцям.

Барна
Барна

[embed]https://youtu.be/s4vgtHn8CLk[/embed]

Нагадаємо, Ярослав Стецько народився у Тернополі 19 січня 1912 року. Помер 5 липня 1986 року у Мюнхені. Там і похований. У заході взяли участь представники міської та обласної влади, молодь, вояки 44-ї артилерійської бригади, звичайні тернополяни. Серед присутніх був і старший науковий працівник історико-меморіального музею політичних в'язнів, член Ради Конгресу української інтелігенції, а також член ради Тернопільського обласного товариства «Меморіал» Ігор Олещук.

[embed]https://youtu.be/E9VtZhaeuug[/embed]

Незабаром на сесію Тернопільської міської ради винесуть питання про оголошення 2017 року – Роком УПА. Відтак, усі городяни - живі свідки визвольної війни нашого народу за незалежність отримуватимуть щомісяця по 500 грн доплати до пенсій. Про це розповів секретар міської ради Віктор Шумада.

Шумада
Шумада

[embed]https://youtu.be/DQ0MRrOi_pM[/embed]

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа закликав керівництво держави нарешті назвати події на сході країни правильно – не АТО, а війною, а Росію - ворогом. Окрім того, він нагадав кілька історичних фактів, що свідчать: світ ніколи не допомагав Україні відстоювати свою незалежність, а нині геополітична картина також змінюється не на нашу користь. Якщо не боротимемося, як це робив Ярослав Стецько і його соратники, то втратимо все, вважає Любомир Крупа.

Крупа
Крупа

[embed]https://youtu.be/0MkUPhr0V-w[/embed]

Наприкінці урочистостей відбулося традиційне покладання квітів до погруддя Ярослава Стецька… А поруч у цей час їздили автомобілі, повз учасників урочистостей проходили пішоходи. Дехто із них оглядав присутніх, не приховуючи здивування…

квіти2
квіти2

квіти8
квіти8

квіти7
квіти7

квіти6
квіти6

квіти5
квіти5

квіти4
квіти4

квіти3
квіти3

До слова, відкриття тематичної виставки і засідання «круглого столу» на тему: «Ярослав Стецько – Герой України» запланували на п’ятницю, 20 січня. Гостей об 11-й годині чекатимуть в обласному державному архіві, що на вулиці Сагайдачного.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео