Віра Олександрович

Є чим пишатися: Тернопіль переміг Львів і Франківськ

Монобанк

Цікаву карту нещодавно оприлюднили від «Монобанку». На ній видно, скільки клієнтів обрали українську мову мовою додатку.​​ Тернопіль там перевершив усіх – 94,41%.

Наприклад, у Львові ця цифра клієнтів сягнула 93,57%, а на Івано-Франківщині 93,69%. Найменше україномовних традиційно - на Одещині (43,98%) і на сході України.

Карта
Карта

Що цікаво, в Україні немає жодного регіону, де число україномовних користувачів monobank опускалося б нижче 33%, навіть – в тимчасово окупованому Криму. Нагадаємо, monobank — український інтернет-банк, створений 2017 р. Для роботи вони використовують банківську ліцензію «Універсал Банку». Того ж року ця ідея здобула перемогу в номінації «Найкращий український FinTech-стартап» нагороди PaySpace Magazine Awards, а у 2018-му отримала головну нагороду в категорії «Необанк року» премії FinAwards 2018. У червні 2019-го емітували понад 1 млн карт, а загальна сума виданих кредитів перевищила 3 млрд грн, повідомляє «Вікіпедія».

До речі, розробник monobank — компанія Fintech Band, засновниками якої є колишні працівники «ПриватБанку»: Олександр і Дмитро Дубілети, Олег Гороховський, Михайло Рогальський, Володимир Яценко, Людмила Шмальченко і Вадим Ковальов.

Просуванням банку займалася компанія Promodo.

Звісно ж, такий банк не має відділень. Майже всі послуги надають клієнтам за допомогою мобільного додатку. Клієнтами можуть стати власники пристроїв Apple на iOS 10 і Android версії 4.4 і новіших. Випускаються картки Debit MasterCard World. Дозволяють відкрити рахунки в гривні, євро і долларах США, а також депозити в цих валютах.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео