Орест Сарматський

Юні художники з Тернопільщини в Карпатах відтворили «Палітру осінніх легенд» (фото)

unnamed-25

V–й виїзний художньо-мистецький пленер «Палітра осінніх легенд» відбувся на Івано-Франківщині за участю юних художників з Тернопільської області.

Як повідомила «ТЕРЕН» заступник директора Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун, цей унікальний художньо-мистецький пленер упродовж трьох днів тривав у селі Криворівня Вижницького району. Мистецьку акцію організувало і провело управління освіти і науки Тернопільської міської ради,  комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу та творчо-мистецька група «Євген Удін і Ко».

unnamed-23
unnamed-23

Ще зовсім недавно, улітку цього року, у Вишнівці та Збаражі було проведено IV виїзний пленер «Палітра збаразьких легенд», який присвячувався Року козацької слави. Тоді організатори пообіцяли учням, студентам творчого дійства поїздку у мальовничі Карпати.

Виїзний пленер у Карпати було організовано уже втретє. Два десятки юних талантів – учнів Тернополя, студенти коледжів,ТНПУ ім.В.Гнатюка та троє гуртківців Залозецької дитячої музичної школи (гурток образотворчого мистецтва) разом із молодими та досвідченими митцями вдосконалювали свою майстерність, милувалися чудовими карпатськими краєвидами.

unnamed-24
unnamed-24

З учасниками пленеру ділилися досвідом Заслужений художник України Євген Удін, Володимир Шумило, Микола Кафтан, Любов Поворозник, Оксана Бурда.

Учасники  «Палітри осінніх Карпат» були зачаровані усім, що відбувалося. Вони малювали на свіжому гірському повітрі під легіт хвиль Черемошу, на гірських полонинах, в альтанках. Працювали разом з відомими тернопільськими митцями пензля та пера. У своїх роботах використовували олію, гуаш, акварель, акрил, олівці, ручки і навіть – пластилін. Саме з пластиліну осінній пейзаж неймовірної краси створила Кусяк Марія, гуртківець Залозецької дитячої музичної школи.

Неймовірне захоплення викликали уже готові роботи не тільки художників-наставників, але й юних учасників пленеру! Здавалося, що чудова карпатська осіння природа - високі гори, різнобарв’я осінніх кольорів, прекрасні краєвиди Карпат, гірські ріки - переселилася на полотна юних тернополян.

Фото – Галина Федун

 

Вибір читачів за тиждень

Відео