Ростислав Фук

З 2014 року захищав Батьківщину: у Тернополі поховали капітана Олександра Захарківа (фото)

Вічна пам’ять Герою

На алеї Героїв у Тернополі поховали 40-річного командира стрілецької роти 82 батальйону бригади капітана Олександра Захарківа, який загинув поблизу Куп’янська що на Харківщині. Про це повідомили на сторінці 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

Відійшов у вічність улюблений брат, син, побратим. Це велика втрата для нас, адже з 2014 року він виконував свій обов’язок – захищав Батьківщину. Олександр пішов добровольцем в полк Сил спеціальних операцій коли в Україні почалась АТО, також служив в батальйоні охорони артилерійської бригади, з перших днів повномасштабного вторгнення долучився до лав бригади територіальної оборони, в березні минулого року в складі зведеної роти вибув в район виконання бойових дій. Він був там де його побратими, не боявся ні куль, ані вибухів, і сьогодні на передовій, залишався відданим військовій присязі разом, до кінця, – йдеться в повідомленні.

Попрощатися з військовослужбовцем прийшло чимало тернополян: найрідніші люди, друзі, знайомі. Священнослужителі на Микулинецькому кладовищі провели панахиду, керівники територіального центру комплектування вручили грамоту пошани від Головнокомандувача ЗСУ. Салютна команда, почесна варта, військовий оркестр супроводжували поховальну процесію.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Олександра Захарківа з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять.

Нагадаємо, 28 травня у Чорткові попрощалися з 50-річним командиром Олегом Гуменюком.

Фото 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ

Вибір читачів за тиждень

Відео