Тамара Коблик

З початку року внаслідок ДТП на Тернопільщині загинули 44 людини

Як свідчить статистика, найчастіше автопригоди з потерпілими траплялися у вівторок та п'ятницю, а пік аварійності припадав на 12 та 17 години

дтп

За сім місяців 2023 року на дорогах Тернопільської області зареєстровано 1284 дорожньо-транспортних пригоди. З них 300 – з потерпілими, в яких 44 людини загинули та 400 отримали травми. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Серед основних причин автопригод: порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції та правил проїзду перехресть, керування транспортними засобами у нетверезому стані.

З початку року співробітники поліції оформили понад 84 680 адміністративних матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху. З них 1728 адмінпротоколів складено на водіїв, котрі сіли за кермо у стані сп'яніння.

87 аварій трапилося за участю неповнолітніх, внаслідок яких одна дитина загинула, 92 - отримали травми.

Як свідчить статистика, найчастіше автопригоди з потерпілими траплялися у вівторок та п'ятницю, а пік аварійності припадав на 12 та 17 години.

Зі слів заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрія Бучковського, правоохоронці постійно проводять відпрацювання аварійно-небезпечних ділянок доріг та місць посиленої концентрації ДТП. На дорогах збільшено кількість додаткових та основних нарядів груп реагування патрульної поліції. Вони, зокрема, стежать за швидкісним режимом.

Співробітники груп реагування спільно з патрульними перевіряють стан експлуатаційного утримання доріг як державного, так і місцевого значення. Виявлені недоліки інспектори фіксують та направляють у відповідні служби для вжиття заходів щодо їх ліквідації, - каже Юрій Бучковський.

Працівники поліції закликають усіх учасників дорожнього руху дотримуватися правил, не керувати транспортними засобами в стані сп’яніння, а пішоходам переходити проїжджу частину у встановлених для цього місцях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео