Тамара Коблик

За отримання хабаря судитимуть посадовця Держпродспоживслужби

ДБР затримало посадовця під час передачі 13 тисяч гривень – частини коштів за ввезення квітів у серпні

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, обвинуваченого у зловживанні впливом при одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовець запропонував місцевому жителю, який діяв в інтересах товариства, що за неправомірну вигоду він вплине на інспекторів відділу фітосанітарних заходів Управління фітосанітарної безпеки й вони не створюватимуть перешкоди у здійсненні господарської діяльності товариства - імпорту квітів на територію України. Свої послуги чоловік оцінив у 13 тис. грн із розрахунку - 1000 гривень з кожного вантажного транспортного засобу, якими завозили квіти у серпні минулого року.

При одержанні вищеназваної суми неправомірної вигоди його затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Він відсторонений від займаної посади.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

Вибір читачів за тиждень

Відео