Орест Сарматський

За отримання хабарів президенту НААН загрожує до 12 років позбавлення волі (Агроновини)

1201 (Copy)

Так, президент НААН України обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди у вигляді безоплатного користування елітним автомобілем за включення керівника одного зі структурних підрозділів НААН до списку претендентів на заміщення вакансій академіків НААН та подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. 

- Фігурант обвинувачується у вимаганні неправомірної вигоди у розмірі 4 млн грн від одного із суб'єктів господарської діяльності на користь підконтрольного підприємства за невчинення ним дій щодо зміни керівника одного державних сільськогосподарських підприємств, які входять до структури НААН, а також надання можливості у подальшому продовження фінансово-господарських взаємовідносин між цим суб'єктом господарської діяльності та вказаним державним підприємством, які склалися на підставі раніше укладених договорів з надання послуг щодо обробітку землі», — додали у відомстві. 

В результаті обвинувальний акт щодо президента НААН направлено до суду. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Світові ціни на продукти знижуються другий місяць поспіль – FAO

У липні світові ціни на продовольчі товари знижувалися другий місяць поспіль; зниження відбулося за рахунок менших цін на зернові, олії та молочні продукти.

Про це йдеться у пресрелізі Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO).

Згідно з доповіддю, оприлюдненою сьогодні Організацією Об'єднаних Націй, Індекс продовольчих цін FAO в середньому становив 123,0 пункту в липні 2021 року, що на 1,2% нижче, ніж у попередньому місяці, хоча все ще на 31,0% вище проти відповідного періоду торік.

Pasted into За отримання хабарів президенту НААН загрожує до 12 років позбавлення волі (Агроновини)
Pasted into За отримання хабарів президенту НААН загрожує до 12 років позбавлення волі (Агроновини)

Падіння у липні було зумовлене падінням котирувань більшості зернових та олій, а також молочних продуктів.

Індекс цін FAO на зерно був у липні на 3,0% нижчим, ніж у червні, що спричинено падінням міжнародних цін на кукурудзу на 6,0% порівняно з попереднім місяцем.

Ціни на інші зернові культури, такі як ячмінь та сорго, також значно знизилися, що відображає слабший імпортний попит.

Ціни на м'ясо великої рогатої худоби зросли також незначно. Тим часом ціни на свинину впали після зниження імпорту Китаю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео