За незаконних копачів надр на Тернопільщині взялася СБУ

Припинено «лівий» видобуток корисних копалин.

Співробітники Служби безпеки України затримали групу зловмисників, які здійснювали незаконний видобуток корисних копалин на території кількох районів Тернопільщини.

Затримані організували видобуток каміння різних порід, що класифікуються як корисні копалини загальнодержавного значення. Незаконні роботи зловмисники проводили на території державного кар’єру, без відповідних дозволів на користування надрами.

Співробітники Служби безпеки України затримали копачів під час видобутку каменю, який вони здійснювали промисловим способом за допомогою спеціальної техніки, повідомляє прес-центр СБ України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення організаторів незаконного видобутку.

Служба безпеки України продовжує постійний моніторинг використання геологічно вивчених родовищ корисних копалин для недопущення розкрадання українських надр.

Від редакції. Раніше СГЗ тернопільської міліції повідомляв про три випадки незаконного видобутку піску і каменю на території Бучацького і Теребовлянського районів. В одному випадку організатори «лівого» копання навіть вчинили опір міліції.

Наталія ТАРНАВСЬКА.

Вибір читачів за тиждень

Відео