Заборгованість по зарплаті медикам Чортківщини частково погасили з міського бюджету

204022

Із бюджету Чорткова профінансували 250 тисяч гривень для часткового погашення боргів по заробітній платі медичних працівників Чортківської центральної комунальної районної лікарні за перші три місяці 2020 року. Зауважимо, заробітну плату медикам до 1 квітня виплачували з державного бюджету через субвенцію з районного бюджету, а з 1 квітня – напряму медичній установі через Національну службу здоров’я України. 

Попри те, що Чортківська ЦКРЛ – це районна установа, яка є власністю Чортківської районної ради, а також незважаючи на невиконання бюджету міста, пов’язаного із пандемією коронавірусу, Чортківська міська рада не залишилась осторонь проблем медицини та людей, які працюють у цій сфері. 

Нагадаємо, що на сесії депутати передбачили на 2020 рік один мільйон гривень на придбання обладнання для Чортківської ЦКРЛ, і ще мільйон – на співфінансування утримання лікарні, зокрема оплату енергоносіїв та заробітну плату медичним працівникам.

Також рішенням сесії Чортківської міської ради депутати встановили додаткові виплати медикам інфекційного відділення лікарні у розмірі чотирьох тисяч гривень. Такі виплати медичні працівники вже отримали за березень та квітень (всього 267,3 тис. грн), також отримають за травень. Доплати здійснюватимуть з бюджету Чортківської громади, у тому числі – за рахунок економії фонду оплати праці працівників апарату та виконавчих органів міської ради. Додаткові виплати медикам вартуватимуть бюджету додатково 415 тисяч гривень, інформує Чортківська міська рада. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео