Ростислав Фук

Заклади освіти Тернопільщини надали тимчасовий прихисток для понад 40 тисяч переселенців

Станом на 26 жовтня року в гуртожитках 22 освітніх установ Тернопільської області тимчасово проживають понад 1200 переселенців

Днями з робочим візитом на Тернопільщині перебував Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. Під його головуванням відбулась нарада з керівниками ДСНС у Тернопільській області, Нацполіції, міським головою Тернополя та ректорами закладів вищої освіти.про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.  

До зустрічі по відеозв'язку також долучились голови територіальних громад з керівниками органів управління освітою.

Заклади освіти Тернопільщини надали тимчасовий прихисток для понад 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Станом на 26 жовтня року в гуртожитках 22 освітніх установ Тернопільської області тимчасово проживають понад 1200 переселенців.

Сьогодні навчальні установи не тільки забезпечують освітній процес. Вони взяли на себе функцію підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема, у питанні розміщення та проживання, - йдеться в повідомленні.

Також обговорили роботу закладів освіти в умовах воєнного стану, початок опалювального сезону та безпеку учасників освітнього процесу.

Зокрема, 696 освітніх установ Тернопільської області охороняються тривожними сигналізаціями з виведенням сигналу на пульти охорони, що становить 53% від загальної кількості.

У 802 будівлях закладів освіти встановлені системи відеоспостереження, що становить 61%. Залучено 374 суб’єкти охоронної діяльності.

Читайте також: Міністр освіти відкрив реконструйований гуртожиток для переселенців на Тернопільщині

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео