Олена Чепіль

Залишайтесь спокійними: куди звертатись тернополянам за психологічною допомогою

Десятки психологів та волонтерів готові надати тернополянам психологічну підтримку

Події, що відбуваються у нашій країні, викликають тривогу та переживання у багатьох людей. Під час війни важливо зберігати спокій та старатись знизити рівень тривоги. Часто самостійно людям не виходить опанувати припливи паніки. Для цього рекомендується звернутись до професійних психологів, які допомагають на волонтерських засадах. 

На території нашої області працюють з десяток волонтерів, що займаються психологічною підтримкою тернополян, пояснюючи та заспокоюючи їх на професійному рівні. Крім цього, звернутись можна до психологів, які працюють онлайн. 

Національна психологічна асоціація України пропонує допомогу всім, хто відчуває тривогу, стрес та переживає паніку під час військових дій. Психологічний консультативний центр об’єднує психологів, готових надавати допомогу та всіх, кому вона зараз необхідна. Кожен тернополянин може поспілкуватись про те, що його турбує, заповнивши анкету

Також українські психологи створили сторінку, де можна також отримати безкоштовну психологічну підтримку. На сайті зібрано корисні аудіозаписи психологів: емоційні потрясіння, зняття стресу в бомбосховищі, самопідтримка. Крім цього, зібрано контакти психотерапевтів, які допоможуть кожному.  

Безпосередньо у самому Тернополі працює ряд волонтерів, які також надають підтримку та безоплатну фахову психологічну допомогу. До кожного з психологів можна зателефонувати та поспілкуватись особисто. Список людей, які готові допомогти, та їхні мобільні номери надала Тернопільська міська рада. 

Контакти психологів-волонтерів у м. Тернопіль

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео