Євгенія Цебрій

Залишив на дорозі без допомоги: на Тернопільщині засудили водія, який п’яним збив дівчину

Водій перебував на службовому автомобілі свого батька-правоохоронця. Потерпіла довго добивалася покарання винуватця аварії

До 3 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортом засудив Шумський районний суд водія, який на службовому авто Національної поліції у стані алкосп’яніння збив пішохідку й залишив її без допомоги. Про це повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. І додають: прокурор просив призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Прокурор довів у суді, що 24 серпня 2020 року нетверезий житель Шумщини незаконно заволодів службовим автомобілем батька та вчинив ДТП, наїхавши на дівчину на узбіччі дороги біля с. Бриків на Шумщині (нині - Кременецького району).

Водій після наїзду навіть не зупинився й залишив її без жодної допомоги. Через ДТП потерпіла отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості й після аварії перебувала в небезпечному для життя стані, - зазначають у пресслужбі обласної прокуратури.

У цій аварії постраждала Олена Хрещук з Тернопільщини. Дівчина отримала серйозні травми і пережила дві операції, наново вчилася ходити. А також тривалий час добивалася притягнення винуватця ДТП до відповідальності.

Було дуже важко боротися з системою, але ми це зробили. Кривдника покарано. Дякую всім, хто не побоявся підтримувати і допомагати, - написала Олена Хрещук на своїй сторінці у соцмережі, де оприлюднила рішення суду.


Нагадаємо, рік тому, через 9 місяців після ДТП, Олена підняла питання щодо розслідування кримінального провадження щодо винуватця ДТП, який до речі, є сином заступника начальника Шумського відділення Кременецького відділу поліції.

На службовому автомобілі батька збив мене і залишив саму помирати на вулиці, – писала тоді у соцмережі дівчина. – Якби не почули люди в придорожній хаті, то не знаю, що було б зі мною до ранку. У мене внаслідок аварії вибиті зуби, перелом коліна зі зміщенням, струс мозку, шрами на обличчі. Я перенесла дві операції, вчуся наново ходити, а скільки ще болю прийдеться перетерпіти… А синок поліціянта, як ніби нічого не сталося, розгулює й надалі. Справа готувалась до закриття. Я прошу вас всіх, допоможіть, робіть репост. Нехай знає весь світ, що в Україні, якщо ти син поліцейського, то ти можеш збити, вбити і ти не будеш наказаний. 

Тоді Олена опублікувала свої фото до і після аварії, де було видно всі її травми. Користувачі соцмереж масово стали на захист травмованої дівчини. Начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол запевнив, що розслідування найближчим часом буде завершене. 

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному суді упродовж 30 днів.

Фото з інстаграм-сторінки Олени Хрещук. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео