Ростислав Фук

Залужний почав працювати послом України у Великій Британії

Генерал заявив, що перемога України у війні з Росією залишається «головним пріоритетом його діяльності й діяльності посольства»

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 11 липня вручив копії вірчих грамот віцемаршалці дипломатичного корпусу, акредитованої при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу Вікторії Басбі. Таким чином генерал офіційно розпочав виконувати обов’язки посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Про це повідомили у посольстві України у Великій Британії, пише Суспільне.

Посольство України продовжуватиме працювати над зміцненням двосторонніх відносин з Великою Британією, щоб наблизити нашу перемогу у війні з Росією. Ми докладемо всіх зусиль для посилення політичної та економічної підтримки та захисту прав та інтересів наших громадян, — додали в українському диппредставництві у Великій Британії.

У своєму телеграм-дописі Залужний заявив, що перемога України у війні з Росією залишається «головним пріоритетом його діяльності й діяльності посольства».

Нагадаємо, 9 травня Валерія Залужного призначили послом України у Великій Британії.

8 травня президент України підписав указ про звільнення Валерія Залужного з військової служби.

Як писав Терен, 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройними силами України.

На початку березня президент повідомив, що погодив кандидатуру Валерія Залужного для призначення послом України у Великій Британії.

Фото посольства України у Великій Британії

Вибір читачів за тиждень

Відео