Затримали чергового міліцейського ненажеру з Тернополя

Позбавити волі можуть на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Оперативники обласного управління СБУ спільно зі співробітниками відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС України в Тернопільській області в рамках боротьби з корупцією затримали працівника одного із райвідділів області під час отримання неправомірної вигоди.

Правоохоронець вимагав грошову винагороду від чоловіка за не притягнення останнього до кримінальної відповідальності. Свої послуги оцінив у дві тисячі гривень, інформує СГЗ обласної міліції.

Нечистого на руку працівника органів внутрішніх справ оперативники затримали під час передачі коштів. Гроші, отримані в якості неправомірної вигоди, вилучено.

Відомості про даний факт слідчі прокуратури внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії підозрюваного кваліфікують за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вибір читачів за тиждень

Відео