Ростислав Фук

Завдяки донатам за розіграш картини тернопільського нацгвардійця військовим передали 5 далекомірів

Художник цього разу намалював цвітіння маків

У прямому ефірі телепрограми «Говорить великий Львів» військовослужбовець Нацгвардії Андрій Саган вже традиційно малював картину напередодні Нового року, зобразивши на полотні наступний рік. Про це розповіла офіцерка з інформації та комунікації Нацгвардії України Надія Німець.

Художник цього разу намалював цвітіння маків. Картину вирішили розіграти серед глядачів за донати, а на зібрані кошти закупити далекоміри для підрозділу Національної гвардії, який виконує бойові завдання на сході України.

Як би я не старався зробити доволі світлу картину, виглядає дуже моторошно. Але, навіть, в такий час народжується справжнє мистецтво, яке відповідає життєвим обставинам. Це нагадування усім нам – ми повинні пам’ятати тих хлопців, які воюють на фронті, які загинули, щоб пам’ять про них жила вічно у живих квітах, - каже Андрій Саган.

Протягом декількох тижнів, завдяки донатам глядачів телеканалу, спільно змогли зібрати близько 57 тисяч гривень, на які закупили 5 далекомірів нацгвардійцям. Ведучі програми передали лазерні пристрої особисто в руки художнику Андрію Сагану. 

Лазерні далекоміри є дуже необхідними. Адже в умовах бойових дій дозволяють вирішувати важливі бойові завдання. Зокрема, це: проводити розвідку місцевості та об’єктів противника, визначати координати цілей та коригувати вогонь, - говорить нацгвардієць Андрій. – Вдячні усім, хто пожертвував кожну гривню. Завдяки вашій допомозі наші бійці наближають перемогу!.

Фото: Говорить великий Львів

Вибір читачів за тиждень

Відео