Тамара Коблик

Житель Тернопільщини намагався на човні переплисти Тису до Угорщини (відео)

«Добродіїв», які пообіцяли йому «легенький і швидкий перехід без річки та води», чоловік знайшов у соціальних мережах

Житель Тернопільщини за можливість переплисти Тису мав віддати 7 тисяч євро. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Двом його «компаньйонам», жителям Київщини та Львівщини, переправники призначили ціну у розмірі $ 10 тисяч та 5 тисяч. Ще двоє спільників, житель Харківщини та Тернопільщини, не знали скільки повинні були сплатити за свою мандрівку, оскільки з переправниками про умови їх вояжу із ймовірним смертельним фіналом, домовлялися їхні матусі, які наразі перебувають за кордоном.

Усіх п’ятьох об’єднувала одна мета – незаконний перетин кордону з Угорщиною.

«Добродіїв», які пообіцяли їм «легенький і швидкий перехід без річки та води», чоловіки знайшли у соціальних мережах.

З прибуттям на Закарпаття чоловіків, які не були знайомі раніше, зібрали в один автомобіль та повезли у невідомому напрямку. Далі їм надали гумовий човен та повідомили, що прийдеться перепливати річку.

За 300 метрів до держрубежу порушників виявили прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону. Зловмисники, проігнорувавши законні вимоги наряду, спробували тікати, проте були затримані та доставлені до прикордонного підрозділу.

Стосовно чоловіків складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та ст.185.10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону», справи скеровано до суду.

Оперативники Мукачівського прикордонного загону наразі встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Фото та відео Державної прикордонної служби України

Вибір читачів за тиждень

Відео