Тамара Коблик

Житель Тернопільщини намагався відкупитися від поліцейських

Щоб уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував поліцейським хабар в розмірі 300 доларів

Працівники відділення поліції №3 м. Теребовля задокументували факт надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Аби уникнути адміністративної відповідальності, житель району пропонував 300 американських доларів поліцейському. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Під час патрулювання місцевості, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили підозрілий автомобіль за порушення ПДР. В іномарки був відсутній номерний знак та пошкоджене лобове скло. За кермом автомобіля перебував 42-річний чоловік. У ході спілкування з водієм правоохоронці відчули різкий запах алкоголю, однак пройти огляд на стан сп’яніння кермувальник категорично відмовився. Натомість, щоб уникнути адміністративної відповідальності, чоловік запропонував поліцейським хабар в розмірі 300 доларів. Спробу надати неправомірну вигоду зафіксували нагрудні камери правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 ст. 369 – «пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України, а також поліцейські винесли постанови за статтями 126 та 130 КУпАП України.

Правопорушнику загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Триває слідство.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео