Ростислав Фук

Понад 80 тонн зерна втратив житель Тернопільщини через шахрая

Сума завданих збитків склала майже пів мільйона гривень

До чортківських правоохоронців надійшла заява від жителя Білобожниці. Чоловік продав незнайомцеві понад 80 тонн зерна пшениці, однак оплати за товар так і не дочекався, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів потерпілого, він в інтернеті розмістив оголошення про продаж агропродукції. Зателефонував невідомий, обговорили ціну і за декілька днів від покупця приїхали три великогабаритні вантажівки і забрали товар. Продавець неохоче відпускав завантажені власним зерном чужі автівки, однак незнайомець переконував, що ось-ось приїде і розрахується. Сума – майже пів мільйона гривень.

Грошей потерпілий так і не дочекався й одразу ж звернувся до поліцейських. Чортківські поліцейські у співпраці з колегами з інших регіонів затримали вантажівки у Вінницькій області. Машини повернули із зерном до власника. Як з’ясувалося, водіїв шахрай найняв, тому вони не знали, що везуть крадений товар.

Наразі поліцейські вживають заходів щодо встановлення особи шахрая. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео