Тамара Коблик

Житель Тернопільщини втратив понад 800 тисяч гривень через новий вид шахрайства

Кіберполіцейські застерігають краян від ще одного виду шахрайства – вкладення через вебресурси грошей в біржові інвестиції

На доходи від інвестицій, вкладених у біржу, розраховував житель Шумська. Інформацію про такий вид заробітку побачив в Інтернеті і на початку січня цього року за порадою трейдерів, принаймні, так представлялися особи, які йому телефонували після реєстрації, став переказувати кошти на невідомі рахунки. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За три місяці вклав власних 10 тисяч євро, ще й у знайомої позичив таку ж суму. Доходу не було, чоловік став хвилюватися і тоді знову йому зателефонували, щоправда, вже не трейдери, а юристка з якоїсь компанії, котра відкрила шумчанину очі на шахрайську схему в яку він потрапив, і пообіцяла за 33 000 гривень повернути його вкладення. Чоловік заплатив невідомій, а вже тоді звернувся до поліції, бо юристка нічого йому не повернула і сама перестала виходити на зв'язок.

Поліцейські застерігають краян не спокушатися на такого роду обіцянки про легке заробляння грошей. Адже нерідко ір-адреси подібних ресурсів вказують про їхню іноземну реєстрацію. Тому розслідувати такі шахрайства непросто. Не ведіться на пропозицію здійснити реєстрацію по реферальному посиланню, оскільки дана система та обіцяні великі виплати - це найперші ознаки фінансової піраміди.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео