Олена Чепіль

Жителям Тернопільщини масово розсилають фейкові листи зі збором коштів на ЗСУ

Жителі області та представники бізнесу отримали листи з підписами та навіть печатками нібито від військової адміністрації 

Шахраї розсилають листи з так званим збором коштів на армію жителям області нібито від обласної військової адміністрації. Переказувати кошти на карту не варто, адже листи є фейковими. Якщо отримали такий лист, одразу звертайтеся до правоохоронців. Про це під час брифінгу 15 травня повідомив начальник Головного управління Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.

Не вірте таким повідомленням. У разі подібних дзвінків чи листів прошу одразу телефонувати на лінію «102». Про це ми повідомляємо для того, аби гроші йшли справді на підтримку армії, але не шахраям, - каже він. 

Такі листи з фейковими підписами та навіть печатками отримали також й представники бізнесу Тернопільщини. Затримані шахраї в інших областях України, які збирали кошти на армію начебто від керівництва області. 

Я та очільники силових структур ніколи нікому таких листів не надсилали і не надсилатимуть. Благодійна допомога захисникам дуже потрібна, але донатити потрібно лише через офіційні благодійні фонди або через волонтерів, яких ви добре знаєте, - повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

Фото - скріншот з трансляції брифінгу  

Вибір читачів за тиждень

Відео