Ростислав Фук

Жителі Чорткова, чиє майно пошкодили ракетні обстріли, отримають грошові компенсації

Сума компенсації рахується з урахуванням характеру та обсягів пошкоджень

З початку російського вторгнення 20 чортків’ян подали інформаційні повідомлення про пошкоджене майно, скориставшись додатком Дія та програмою «Є-відновлення». У всіх майно пошкодилось під час ракетних обстрілів у червні 2022 року, повідомляють на сторінці Чортківської міської ради.

Нагадаємо, 11 червня 2022 року, близько 22:00 пролунали вибухи на Чортківщині.

22 людей, серед них дитина 12 років, постраждали внаслідок ракетного удару

Наразі всі повідомлення опрацьовані комісією з обстеження пошкодженого майна, що діє у Чортківській міській раді. Інформацію про пошкоджене майно та характер пошкоджень занесли до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна.

Послугою «Є-відновлення» хотіли скористались 20 чортків’ян, втім п’ятьом із них було відмовлено у виплаті компенсації, оскільки їхні заявки не відповідали умовам програми. У підсумку 15 жителів Чорткова отримають на свої є-рахунки компенсацію на загальну суму 1 млн 585 тис. грн із державного бюджету, – йдеться в повідомленні.

У кожному випадку сума компенсації рахується з урахуванням характеру та обсягів пошкоджень згідно з визначеними державою розцінками. Під час опрацювання заяв щодо надання компенсації за пошкоджене внаслідок російської агресії майна комісія здійснює візуальний огляд та складає акти комісійного обстеження, а також перевіряє наявні пошкодження та визначає розмір компенсації.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео